Qui som?
▍Presentació
La motivació de la creació d’aquest projecte ve donada de la importància d’una educació emocional, sexual i relacional, per la salut mental dels i les joves, posant especial atenció en l’adolescència, caracteritzada per grans canvis físics, emocionals i relacionals.
Tenir accés a una educació per la salut permet adquirir coneixements, potenciar actituds i desenvolupar habilitats saludables que promouen el benestar psicosocial.
L’abordatge de les intervencions es planteja des d’una perspectiva psicològica, lliure d’ideologia, pràctica i dinàmica, amb la intenció d’anar més enllà que únicament donar informació.
▍Equip
El cor de Kídem està format per l’Anissa, l’Adriana i la Cynthia, professionals de la psicologia especialitzades en la teràpia clínica i en el disseny i execució de programes de promoció de la salut, la gestió emocional i l’educació afectiva i sexual des de fa més de 10 anys.
Anissa
Psicòloga i Sexòloga clínica
Formada en teràpia integradora i sexologia clínica, divideix el seu temps en l’àmbit clínic i en el disseny i execució de projectes en salut emocional i sexualitat per a adolescents. Un altre àrea en el que ha tingut l’oportunitat de formar-se és en trauma i ser part de l’equip d’Emergències Mèdiques de Catalunya.
Adriana
Psicòloga i Sexòloga clínica
Formada en teràpia integradora i sexologia clínica. Més de 6 anys dissenyant i dinamitzant tallers de sexualitat, autoestima i gestió emocional combinant-ho amb serveis d’assessoria psicològica per joves i les seves famílies. Referent d’un servei d’atenció integral LGTBI+.
Cynthia
Psicòloga i Terapeuta familiar
Formada en teràpia familiar, intervenció i prevenció en violències masclistes i experta en programes de gestió emocional i Mindfulness entre d’altres. Centra la seva àrea d’especialització en l’àmbit social, en el treball d’apoderament amb dones, el disseny i la dinamització de tallers educatius en sexualitat i gestió emocional. Referent d’un servei d’atenció integral LGTBI+.
Metodologia i valors
▍COM TREBALLEM
KÍDEM prové de l’Amazigh (llengua Bereber) que significa amb tu, en femení,que reflexa l’essència del nostre model de treball.
Entenem la intervenció psico-educativa des de l’acompanyament respectuós posant al centre les vivències i necessitats dels i les joves.
La nostra mirada pretén acollir la interseccionalitat i diversitat present en la nostra societat que recau en la cultura, religió, la identitat de gènere, preferència sexo-afectiva, econòmica, corporal i funcional.
La relació que establim amb els i les joves parteix de la simetria, el respecte i el diàleg amb l’objectiu de crear espais de seguretat i de confiança.